WEB DIZAJN / BLOG

WORDPRESS

wordpress

WordPress CMS je započeo svoju misiju 2003 godine s malo koda kako bi se poboljšala tipografija svakodnevnog pisanja s neverovatno malim brojem korisnika. Od tada je narastao toliko da je sada najveći self-domaćin, najjači i najpoznatiji bloging alat u svetu. Koristi se na stotine hiljada mesta i pogledaju ga desetine miliona ljudi svaki dan.

Pročitaj više

SEO optimizacija Wordpress sajta

blog u pripremi

Ako mislite da je za WP sajt dovoljno samo da napišete meta tagove i naslov članaka, varate se. Wordpress zaista važi za jedan od gotivnijih CMS portala u očima Google-a ali svakako je potrebno uraditi dosta toga kako bi vaš Wordpress sajt uspeo da se izbori sa konkurencijom.

Pročitaj više

Zaštita Wordpress sajta

blog u pripremi

Wordpress je upravo zbog svoje popularnosti postao i jedan od najčeše napadanih CMS skripti od strane hakera u poslednje vreme. Međutim, redovno ažuriranje i tehnika odbrane od napada mogu svakako doprineti da vaš WP sajt bude apsolutno bezbedan.

Članak o WP zaštti u pripremi ...

Pročitaj više

Podešavanje Wordpress-a

blog u pripremi

Wordpress zahteva raznorazna podešavanja kako bi pravilno funkcinisao. Nakon instalacije prvu bitnu stvar koju trebate da uradite je podešavanje redirekcije stranica, takozvani (SEO URL). Nakon toga idemo dalje ...

Članak o podešavanju Wodpress.a je u pripremi.

Pročitaj više

Wordpress trikovi

blog u pripremi

Kao i sa većinom CMS skriptama tako i sa WP možete da eksperimentišete i pronalazite nove mogućnosti. Wordpress je razvojno okruženje pa ako ste vični ovom poslu, možete imati i svoj posao kao programer koji će recimo praviti module (dodatke) za WP.

Ovaj članak je u pripremi.

Pročitajte više