PREBACIVANJE SAJTA

WEB DIZAJN / PREBACIVANJE SAJTA

PREBACIVANJE SAJTA

Prebacivanje sajta (transfer) bloga, foruma, skripti obavljamo kroz kompletan bekap sadržaja koji imate na besplatnom ili plaćenom hostingu. prebacivanje-transfer-sajtaPrebacivanje sajta na drugi hosting je proces koji ima za cilj da celokupan sajt prebaci na drugi računar. To uključuje i nove DNS (nameserver) parametre, nova IP adresa i eventualije kao što su promena upotrebne platforme servera iz Apache u Nginx, iz Linux-a u Windows i slično.

Kompletno prebacivanje (transfer) sajta, bloga ili foruma obavljamo brzo i profesionalno. Sav sadržaj koji imate na besplatnom hostingu biće prenet na novi hosting+domen po vašem izboru u roku od 24 h - 48 h. Formiramo vaš novi, lični hosting nalog, i ragistrujemo domen po izboru. Zatim, kreiramo vaše MySQL baze i stranice sajta koje ste imali i do sada. Bez rizika od gubitka podataka, na vreme i permanentno vaš sajt biće preseljen na novu lokaciju - novi hosting.

 

PREBACIVANJE SAJTA NA NOVI HOSTING

Proces koji se naziva "izrada sajta" završava se delimično uploadom svih fajlova na server. Ukoliko ste pripremili materijal koji želite prebaciti na internet i pokrenuti sajt, potrebno je da imate obezbeđene sledeće usluge:

1. registracija domena sajta (.com .net .rs .crb .biz .co .co.rs ...itd). Ako prenosite domen kod nas ne plaćate transfer prve godine.

2. hosting za sajt koji vam otvorimo plaćate po važećčem cenovniku.

Ove usluge se kod nekih provajdera plaćaju posebno a mi smo vam obezbedili kompletnu uslugu prebacivanje sajta na drugi hosting pri čemu plaćate samo zakup usluga na godinu dana bez naknadnih i skrivenih troškova. Potrebno je samo da nas kontaktirate ili posetite stranicu za naručivanje hostinga.

KAKO PREBACITI SAJT NA DRUGI HOSTING

Prenos sajta na drugi hosting se obavlja iz nekoliko razloga, a najčešći razlozi zbog kojih bi ste trebali da prebacite vaš sajt kod nas su:

  1. Vaš hosting provajder je prestao sa radom
  2. Hosting podrška ne radi
  3. Nemate pristup potrebnim opcijama za održavanje sajta
  4. Web hosting je zaražen malware-om, hakovan je i ne može se očistiti od virusa
  5. Bekap sajta vam ne radi kako treba
  6. Sajt radi veoma sporo zbog loše podešenih parametara i funkcija na hostingu
  7. Sajt često bude nevidljiv za posetioce i Google
  8. Hosting usluga koju ste platili je limitirana a vama treba veći i brži hosting

Bilo koji pomenuti razlog za selidbu hostinga biće dovoljam da ne oklevate već nas samo obavestite da imate problem na hostingu ili vam je jednostavno stari hosting postao nedovoljan i neadekvatan za dalji rad sajta. Mi smo spremni uvek da vas obradujemo mogućnostima koje nude naiš serveri.

 

Ukoliko ste vlasnik kvalitetnog i lepo posećenog sajta koji želite da prebacite na novi, povoljniji web hosting ili (.com, .net, .biz, .info, .in, .rs, .cpb) domen, S web dizajn vam omogućuje besplatan bekap i transfer baza i sajta na novi server. Obzirom da posedujemo sopstveni poslovni web hosting koji vam takođe može odgovarati, predlažemo vam da najpre pogledate naše hosting pakete a potom odlučite da li želite da prebacite sajt kod nas. Ukoliko želite da samo prebacite sajt na novi domen, usluga prebacivanja podrazumeva promenu DNS parametara (nameservera), dakle, ako sajt selite na novi hosting potrebno je da podesite parametre za novi domen (bez transfera domena). Ukoliko vam nije jasan ovaj postupak, tražite nam besplatne konsultacije putem email upitnika.

DA LI PREBACIVANJE SAJTA UTIČE NA SEO ?

Prebacivanje sajta na drugi hosting generalno ne utiče na SEO odnosno na rangiranje sajta. Vreme potrebno da se sajt prenese sa jednog na drugi hosting se zove "propagacija domena". To je vreme za koje će biti promenjeni DNS parametri i domen ispravno podešen za (ns1 i ns2) ili urađen transfer domena (traje par dana i potreban je ERP ključ).

Jedno od logičnih pitanja vlasnika sajtova jeste zašto je potrebno menjati DNS podatke ? Zato što svaki server/hosting ima svoje IP adrese na koje bilo koji domen mora biti usmeren. Promena hostinga podrazumeva i promene nameservera. Pored toga, internacionalni domeni (.com, .org, .net i drugi) biće registrovani brzo, u roku od par sati do najviše 24h. Ali, ako registrujemo naše domaće domene tipa (.rs, .co.rs i druge), biće potrebno duže vremena zbog obavezne registracije DNS kod domaćih provajdera.

U principu, ako se sve uradi kako treba, prebacivanje sajta na novi hosting ima za cilj i SEO poboljšanje. U najmanju ruku ne može umanjiti SEO kada se pravilno izabere geo lokacija (Seo Friendly IP adresa servera, odziv - latencija servera, njegova brzina ... itd). Mi zapravo prebacujemo sajt na naš hosting samo onda kada je njegova brzina toliko ugrožena zbog samog hardvera da bilo kakvi trikovi i pokušaji da se sajt dovede u normalno stanje ne daju rezultat. Znači, svako prebacivanje sajta utiče na razne faktore sajta pa i da optimizacija sajta za Google bude uspešnija ako se uradi ispravno. Zato, ako smatrate da vam je potrebna kratka analiza vašeg sajta ili hostinga na kom se nalazi, slobodno nas kontaktirajte. Mi ćemo nepristrasno dati svoje mišljenje.

PREBACIVANJE HTML SAJTA U CMS

Pored web dizajn usluge, ovaj postupak je takođe deo našeg posla i sve veći broj vlasnika zastarelin HTML stranica se odlučuje za prelazak na Wordpress CMS iz razloga lakšeg održavanja sajta. Da odmah naglasimo, mi zadržavamo dizajn vašeg web sajta ali je neophodno izgraditi bazu podataka, zatim sav sadržaj sa vašeg sajta postaviti na novi sistem. Vremenski rok za prebacivanje HTML sajta u Wordpress zavisan je od količine podataka koje imate na starom sajtu (broj tekstova, slika, video snimaka...itd). Ako niste sigurni u vezi prebacivanja sajta, kontaktirajte nas da vam pomognemo u odluci.

Ako ste pokrenuli free blog ili forum, vi ste zapravo ušli u jedan piramidalni sistem, gde najveću korist od toga što svakodnevno pišete članke ima naravno vlasnik tog bloga, foruma...itd. Upamtite, Vi niste vlasnik poddomena koga ste otvorili na Wordpress-u, PhpBB3 forumu, SMF forumu, BlogSpotu, nekom .rs poddomenu...itd. Vlasnik u celoj priči jeste taj koji vam se nalazi iza imena vašeg bloga, recimo mojsajt.wordpress.com ili novisajt.izradasajta.rs. Taj vlasnik sajta vam ubacuje Google Adsense i ostale reklame zarad toga što vam je besplatno omogućio da pokrenete blog odnosno sajt.

I sami verovatno primećujete, da ako želite da se predstavite kao neko ko ima šta da kaže na internetu i da stvorite svoj imidž, trebate krenuti zapravo od pokretanja sopstvenog web sajta, da imate lični web dizajn. Tako će vam ljudi verovati i posećivati vaš sajt u nadi da će pronaći željene informacije. I sve što prihodite od sajta je samo vaše.

Omogućujemo vam da lagodno pređete na sopstveni CMS sistem, Wordpress sistem, da budete vlasnik sajta i da samostalno možete da nastavite sa adminstriranjem i održavanjem bloga. Po želji vam instaliramo korisnički interfejs na srpskom, španskom, francuskom, holandskom, nemačkom ili engleskom jeziku. Obavićemo instalaciju potrebnih modula, skripti i dodataka na stranicama koje ste imali na starom blogu. Potrudićemo se da vam instaliramo i templejt koji odgovara vašem blogu obzirom da posedujemo preko 100 novih premium wordress templates-a koji su veoma lepi i funkcionalni. Pomoći ćemo vam i u prilagođavanju šablona prema vašim željama.

Cena prebacivanja vašeg sajta, bloga ili foruma obuhvata:

1. Registracija domena (.com, .net, .in, .info),

2. Otvaranje hosting naloga (hosting prostor prema vašoj potrebi),

3. Prebacivanje bloga i podešavanje skripte.

Kompletna usluga prebacivanja web sajta odnosno bloga sa osnovnom optimizacijom košta 7.500 dinara.

Samo prebacivanje web sajta sa jednog domena na drugi naplaćujemo 5.000 dinara. Ova cena podrazumeva sledeće:

1. Full bekap starog sajta.

2. Registracija novog domena.

3. Prebacivanje full bekap-a na novi domen.

4. Podešavanje 301 redirekcije (preusmeravanje celokupnog saobraćaja sa starog domena na novi domen).

5. Podešavanje Google naloga za promenu domena.

6. Praćenje promena.

7. Nije predviđen redizajn sajta, ali sitnije korekcije u kodu jesu.

Ukoliko ste zainteresovani, pošaljite nam zahtev za prebacivanje web sajta odnosno bloga. Ubrzo će vas Sweb dizajn tim kontaktirati putem e-mail poruke ili telefonskim pozivom. Nakon konsultacija, vaš stari-novi blog, web sajt, biće vidljiv i funkcionalan u roku od 24h.