Pitanja

WEB DIZAJN / PITANJA

Najčešća pitanja u vezi sajta

+ Cena izrade sajta
Cena sajta: Najčešća pitanja za izradu Web sajta se odnose na cenu web izrade. Da bi se što preciznije odredila cena izrade web sajta predlažemo vam da popunite onlajn formular za besplatnu procenu vrednosti izrade sajta. Na osnovu vašeg zahteva procenićemo obim posla a zatim ćemo vam u roku od 24h poslati našu ponudu.
+ Da li će moj sajt imati unikatan dizajn ?
Dizajn sajta: Swebdizajn studio je specijalizovan za web dizajn, izradu modernih i unikatnih sajtova i e-shop online internet prodavnica. Ne koristimo gotove templejte već sajtove izrađujemo od apsolutne nule, do gotove web prezentacije, tako da će vaš sajt biti jedinstven, intiutivan i funkcionalan.
+ Da li uz sajt dobijam hosting i domen ?
Hosting i domen: Da, obezbeđujemo sve što je potrebno da vaš sajt besprekorno funkcioniše. Hosting i domen u promotivnom periodu dobijate besplatno na godinu dana. Nakon isteka 365 dana, možete izabrati neki od naših hosting paketa po izuzetno povoljnim cenama.
+ Da li Swebdizajn obezbeđuje održavanje sajta?
Održavanje sajta: Naravno, bilo da smo vam izradili sajt na bazi CMS sistema ili u čistom HTML5 kodu, možemo za vas obavljati i održavanje sajta. Cena održavanja sajta zavisi od potreba a plaćanje može biti na dnevnom, nedeljnom, mesečnom i godišnjem nivou ili po obavljenom poslu na vašem web sajtu..
+ Da li će moj sajt biti optimizovan za Google ?
SEO optimizacija sajta: U toku samog procesa izrade sajta radimo na tome da vaš sajt bude vrlo prilagodljiv pretraživačima. Prevashodno nam je cilj da sve sajtove uradimo pedantno i rukovodimo se smernicama koje Google predlaže kako bi se osvojila prva strana na Google. Prva strana na Guglu je postala uobičajena fraza kod nas i zato imamo na hiljade i hiljade SEO stručnjaka ali tek mali broj ume i zna da uradi optimizaciju kako treba. Naš tim programera svakodnevno radi na ostvarivanju potpune saradnje klijentskih sajtova i pretraživača..
+ Da li ću imati pomoć nakon prestanka statusa klijenta?
Podrška i konsalting: Naravno, ako iz bilo kog razloga prekinete saradnju sa nama, vrata su vam i dalje uvek otvorena. Naša online podrška vam je dostupna uvek kod bilo kakvog problema na sajtu ili serveru. Odmah nakon prijema vašeg zahteva odgovorićemo vam u najkraćem mogućem roku. Obezbedili smo nekoliko vrsta podrške: Email, Skype, MSN i Telefon. Za sva pitanja u vezi izrade sajta slobodno nas kontaktirajte.
+ Koji je najbolji domen za sajt ?
Izbor domena za sajt: Večita dilema oko izbora domena za sajt. Često puta smo u nedoumici šta da izaberemo i hoćemo li napraviti dobar ili pogrešan izbor ? Realno, od izbora domena umnogome zavisi celokupan kvalitet sajta. Za izbor domena nas slobodno konsultujte - ova usluga je besplatna.
+ Kako da imam više poseta na sajtu ?
Posetioci i posete na sajtu: Cilj svakog vlasnika sajta je da ima što veći broj poseta i što veći broj pregleda stranica sajta. Da bi ovo bilo moguće, sajt mora biti veoma dobro SEO optimizovan i vidljiv na pretraživačima. Sajt mora da sadrži kvalitetan sadržaj, slike, tekstove, video snimke i ostale moderne aplikacije. Kontrola, nadgledanje, monitoring posete sajtu može se lako pratiti pomoću Google Analytics alata koji u realnom vremenu pruža sve potrebne parametre u vezi pristupa sajtu. Što više radite na kvalitetu vašeg sajta, možete realno očekivati i veći broj poseta.
+ Kako da otvorim svoju online prodavnicu e-shop?
Online prodavnica, Web Shop, E-shop: U poslednje vreme sve više ljudi otvara online prodavnice kako bi plasirali svoje proizvode i usluge putem interneta. Internet tržište je gladno za dobrim i pravim informacijama. Budite konstruktivni, brzi i ako se upustite u pokretanje svoje internet prodavnice, morate odraditi najpre vrhunski SEO za sve artikle i stranice, a zatim da vaš e-shop dodatno promovišete putem Social Network-a (Facebook, Twitter, Pinterest ... i dr).
+ Kako da se zaštitim od hakera ?
Zaštita sajta od upada hakera: 100 % zaštita od hakera ne postoji. Postoji samo mogućnost da im otežamo pristup bitnim informacijama na sajtu i tako ih odvratimo i osujetimo u nameri da nam hakuju sajt. Zaštita u vidu što boljeg hostinga, redovnog ažuriranja i nadogradnje Wordpress, Joomla, Presta i ostalih CMS sistema je opravdana i obavezna. Ukoliko je vaš sajt zastareo, napraviće problem na hosting nalogu na kome se nalazi i vrlo verovatno će vas hosting provajder ukloniti sa servera kao nebezbednog klijenta. Mi vam možemo pomoći kod čišćenja sajta od virusa, trojanaca, malware-a, inline frame, PHP shell i ostalih crva koje hakeri ubacuju na sajt.

Opšta pitanja

Teorija Web Dizajna

Web dizajn prati sve elemente sajta, počev od njegovog estetskog izgleda pa do funkcionalnosti. U dizajn sajta bi trebalo uložiti dosta truda kako bi se postigao najbolji efekat kod posetilaca. Teorija web dizajna se proširuje sve više i više. Najisplativije dugoročno rešenje je svakako kompletno web dizajn rešenje, koje uključuje temeljno planiranje, izradu sajta, optimizaciju svih stranica sajta, promociju, marketing odnosno reklamiranje gotove internet prezentacije. Web dizajn je dinamička kategorija, podložan je stalnoj promeni, i svakodnevno se susrećemo sa novim tehnikama, mogućnostima i dodacima koje želimo imati na svom sajtu. Često puta web dizajner nije spreman ili nije u toku sa novim metodama pa je potrebno izučiti materiju kako bi postigli željeni efekat na sajtu. Web dizajner može svako biti, uz jedan minimalni uslov koji definiše sav web dizajn kao čitavu disciplinu a to je: "nema leba bez motike". Stalno ponavljamo kolegama koji sporo uče ili ne žele da napreduju. Vreme nas pretiče, ne daje nam drugu šansu, pa je potrebno brzo reagovati i odvojiti vreme za nova saznanja i veštine u web dizajnu. Ukoliko biste želeli da postanete web dizajner, ali ne samouk, onaj koji će stalno tražiti pomoć prijatelja, već pravi web majstor, najbolje je da uložite nešto vremena i para u svoje znanje, da upišete web dizajn kurs i osposobite sebe za izradu modernih web stranica. Osnovne i napredne kurseve za web dizajn možete pohađati u obrazovnom centru Montana.