Web dizajn Blog | Korisni tekstovi za web dizajnere

WEB DIZAJN / BLOG

12 VAŽNIH SEO FAKTORA

seo faktori

Predstavljamo vam 12 najvažnijih SEO faktora koji utiču na poziciju sajta na pretraživačima. Poboljšajte rejting sajta.

Pročitaj više

iPhone 4 HOTSPOT PODEŠAVANJE

iphone4 personal hotspot

Ako želite da vaš internet na iPhone 4 telefonu podelite sa ljudima oko vas, pokrenite Personal Hotspot - vaša lična privatna mreža za deljenje interneta. Lako je i jednostavno. Uživajte u brzom MTS / Telenor / ViP internetu svuda i na svakom mestu.

Pročitaj više

PayPal Srbija

paypal-srbija

Nekoliko dana nakon aktivacije usluge prijema novca putem PayPal-a, ova usluga je ugašena uz obrazloženje da Srbija nije spremna za tako nešto. Mora se raditi na promeni / usklađivanju zakona o poslovanju kada je u pitanju prijem novca iz inostranstva. Mogućnost da PayPal promeni svoju dosadašnju praksu i prevaziđe prepreke koje postoje u zakonu o poslovanju RS nije izvesna.

Pročitaj više

Google pingvin - Google panda update

google panda pingvin algoritam

Google Pingvin, oslanjajući se na dobru praksu i rezultate Google Panda efekta, proizveo je još bolji i precizniji algoritam za rangiranje web sajtova na svom pretraživaču. Konačno se može reći da se Google polako vraća u onaj prvobitni oblik kada se cenio kvalitetan sadržaj na sajtu, uz upotrebu raznovrsnih dozvoljenih načina za isticanje tekstova, linkova, za citiranje članaka ... itd.

Pročitaj više

Izrada sajta za mobilne uređaje

sajt-za-mobilni

Već smo više puta pisali o trendu koji sve više zauzima značajan deo internet tržišta - upotreba mobilnih telefona, smart uređaja, androida, tableta za pretraživanje sadržaja na internetu. Definitivno je postalo obavezno uskladiti sadržaj sajta, dizajn / kod sa zahtevima novih uređaja kako bi se sajt jednako dobro učitavao na svim mogućim uređajima.

Pročitaj više

Zaštita sajta od hakera i virusa

zastita-sajta-od-hakera

Da li ste uopšte razmišljali na temu: "Kako zaštititi web sajt" ? Sve češće se dešavaju hakerski napadi na poznate CMS sisteme za pisanje blogova (Joomla, Wordpress ... itd). Ukoliko koristite shared hosting, vrlo je verovatno da ćete morati da zatražite pomoć administratora, a u krajnjem slučaju i da potpuno promenite web hosting.

Pročitaj više

Alati za testiranje web sajta

alati-za-testiranje-sajta

Ako želite da se vaš sajt vidi podjednako dobro na svim pregledačima kao što su (Firefox, IE, Opera, Chrome, Safari .. .itd), testiranje sajta je obavezno. Provera sajta može otkriti greške koje smetaju u nezaobilaznom postupku poznatijem kao SEO pozicioniranje sajta.

Pročitajte više