ODRŽAVANJE SAJTA

POČETNA / ODRŽAVANJE SAJTA

ODRŽAVANJE SAJTA

Održavanje sajta i ažuriranje sadržaja na sajtu obuhvata redovne aktivnosti na sajtu: unos sadržaja, pisanje SEO tekstova, izmena sadržaja, slike, blog, pdf, video, xml, unos artikala. Održavanje sajta podrazumeva i monitoring kao i povremenu analizu koda sajta. Naš web dizajn studio profesionalno održava sve vrste sajtova (HTML, PHP, Wordpress, OpenCart, Magento ...itd).

održavanje sajtaSajt treba shvatiti bukvalno kao radnu mašinu koja non stop radi, i kao takva zahteva adekvatno održavanje. Što je sajt zahtevniji, mora se često nadgledati, kontrolisati i u skladu sa potrebama menjati, dograđivati, usklađivati. Posebno ako je reč o sajtu koji koristi MySQL bazu koja konstantno beleži sve promene i koja je podložna kvaru funkcionlanosti usled raznoraznih uticaja preko web-a.

Održavanje sajta je neophodno da bi sajt normalno funkcionisao i vašim posetiocima pružio tačne, nove informacije. Dakle, imamo situaciju kada je obavljena izrada sajta, i nakon godinu dana ili manje, na tom istom sajtu se ništa nije promenilo. Takav web sajt nema perspektivu da se izbori sa konkurencijom.

Od posebne važnosti za poziciju na internetu je brzina sajta koja se može izmeriti pomoću veoma preciznog alata kreiranog od strane Google zajednice.

Google provera brzine sajta

Dokazano je da sajtovi na kojima se svakodnevno nešto dešava ili menja sadržaj imaju bolji status u Google pretrazi nego statični sajtovi. Ovaj deo pripisujemo poslovima koje kontroliše SEO optimizacija.

Kada je sajt ažuriran ? Onog trenutka kada nudi sve najnovije informacije, a time ostvaruje veći broj poseta za nove ključne reči koje smo definisali kroz proces SEO optimizacija. Ono po čemu se odrzavanje sajtova može razlikovati je potreba i način održavanja. To zavisi od tipa sajta i količine informacija / podataka koje treba uneti na sajt. Kada je u pitanju web shop, ako se radi o velikom broju artikala koji se trebaju odjednom uneti na šop biće jedna ponuda a ako sami unesete proizvode, a nakon toga mi nastavimo održavanje u tempu koji je potreban biće druga ponuda. Svakako da imamo opcije za svaki zahtev i možemo održavati i unaprediti svaki vaš web sajt ma kako on bio zahtevan.

Održavamo i unapređujemo i najkompleksnije web sajtove !

ODRŽAVANJE SAJTOVA I WEB PRODAVNICA

Održavanje web sajta obezbeđujemo samo klijentima kojima smo mi uradili online prodavnice. Takođe, možemo prihvatiti održavanje Wordpress, Joomla, OpenCart ili Prestashop samo pod uslovom da verzija softvera to dozvoljava. Nadogradnja i ažuriranje softvera ako je previše zastareo ne spada pod održavanjem.

Održavanje i ažuriranje sajta ne obuhvata sledeće: Promenu menija u većoj meri, ubacivanje novih elemenata na sajt, preraspored elemenata sajta što bi spadalo pd redizajnom. Svako naknadno ubacivanje slajdera, kontakt forme, galerije i svega ostalog nije održavanje sajta već spada pod nadogradnjom i rekostrukcijom sajta ili web prodavnice.

Svaka promena na sajtu koja nije obuhvaćena održavanjem i ažuriranjem biće naknadno naplaćena u dogovoru sa vlasnikom sajta a prema mogućnostima koje pruža određena web platforma.

OPCIJE ZA ODRŽAVANJE SAJTA

  1. Jednokratno održavanje web sajta
  2. Redovno održavanje i ažuriranje sajta

Opcije za održavanje sajta koje nudimo podrazumevaju časovno, dnevno, nedeljno, mesečno i godišnje održavanje sajta, prema potrebi i dogovoru. Nije potreban nikakav ugovor o održavanju, a na vaš zahtev ugovor je moguć.

AŽURIRANJE SADRŽAJA NA SAJTU

Ažuriranje sadržaja na sajtu, dnevno, nedeljno i mesečno, što znači, održavanje sajta podrazumeva ažuriranje (unos novog sadržaja), slike, video, PDF dokumenata i sl. Godišnje održavanje sajta podrazumeva i dodatne pogodnosti u smislu pune podrške klijentima, slanje statistike posećenosti sajta, E-mail i SMS dojava o stanju u kome se sajt nalazi, vreme isteka domena, hosting, bandwith, protok, provera ključnih reči i meta opisa stranica, naslova i source koda web stranica, upgrade CMS sistema, nadogradnja modula, provera,validacija i razmena linkova ... itd.

Za godišnje održavanje sajta smo predvideli 200 radnih sati i za ovu uslugu sa klijentom potpisujemo ugovor o delu odnosno ugovor o održavanju sajta, kako bi smo osigurali kvalitet usluge i ispoštovali zahteve klijenata. Da napomenemo i varijantu da možete uvek uz održavanje web sajta da naručite i redizajn sajta, SEO analizu ali i novi hosting.

 

CENA ODRŽAVANJA SAJTA

 

Cena održavanja sajta zavisi od mnogih faktora, pa je cenovnik za održavanje prilagodljiv i uglavnom u skladu sa vašim potrebama. Sve cene su stvar dogovora zato što u principu nijedan web sajt nije isti niti zahteva jednak pristup održavanju.

Orijentacione cene održavanja web sajtova kreću se u rasponu od 10 e mesečno.

Jednomesečno održavanje sajta: (najviše do 15 izmena na sajtu i unos najviše do 10 fotografija na stranici, kao i pdf brošure ili implementacija Youtube video plejera). Cena paketa 2000 rsd.

Godišnje održavanje sajta (napredni paket): Cena paketa na popustu: 24.000 rsd

Povremeno održavanje sajta: Ponekad postoji potreba da se samo povremeno izvrši neka izmena na sajtu, da se napravi nova stranica ... itd. Cena izrade nove stranice sajta je 1000 dinara.

Dodavanje foto galerije, ili fotografije u postojećoj galeriji po ceni od 100 dinara / foto.

CENA ODRŽAVANJE ONLINE PRODAVNICE

Mesečno održavanje web shop prodavnice zavisi od tipa softvera ali u suštini, možemo izaći u susret i održavati bilo koji poznati web shop. Cena mesečnog održavanja je 3500 dinara.

Godišnje održavanje web-shop-a po ceni od 15.000 rsd, na popustu.

Periodično održavanje prodavnice se plaća po izvršenom poslu i kada ima potrebe da se unose novi artikli, fotografije proizvoda ili se recimo implementira PayPal plaćanje. Cena za jedan uneti proizvod se kreće od 150-300 dinara. Izrada nove web shop stranice košta 1200 dinara.

CENE DODATNIH USLUGA ODRŽAVANJA I OPTIMIZACIJE SAJTA

Povremeno je poželjno čak i neophodno da se stranice sajta ažuriraju i obogate novim sadržajem. Takođe se preporučuje i redovni bekap sajtova, ali bi optimalno bilo da se bekap pravi na svakih 6-12 meseci, zavisno od toga koliko često vršite izmene na sajtu.

Cena bekapovanja, pravljenje rezervne kopije sajta kao i bekap prodavnice košta 1500 dinara po bekapu.

Periodična re-optimizacija prodavnice po ceni od 5000 rsd.

Ako dođe do hakovanja servera ili samo dela na kome se nalazi vaš hosting, kao i do pada servera, mora se izvršiti ponovno unošenje sajtova iz rezervne kopije. Cena vraćanja sajta (restore) je 2500 dinara.

Cenovnik prema broju radnih sati provedenih na održavanju sajta šaljemo na upit klijenta. Ako vam je potrebno održavanje internet prezentacije, potrebno je popunite zahtev za održavanje sajta, a nakon pregleda vašeg zahteva ćemo vas kontaktirati u roku od 24h.

Cena za održavanje sajta je stvar dogovora i biće konfigurisana prema zahtevu i navedenim specifičnostima u ponudi.

ODRŽAVANJE SAJTOVA