SEO ANALIZA

WEB DIZAJN / SEO ANALIZA

SEO ANALIZA SAJTA

Da bi sajt bio dobro optimizovan, potrebno je najpre analizirati sve detalje u vezi web sajta. U tu svrhu se primenjuje SEO analiza odnosno test - provera sajta. seo analiza sajtaSEO analiza ukratko označava skup aktivnosti u cilju prikupljanja neophodnih informacija za pozicioniranje sajta na pretraživačima kao što su Google, Big, Yahoo. Naravno, analiza se obavlja upotrebom adekvatnih metoda kojima se dolazi do bitnih informacija o sajtu: datum registracije domena (starost sajta), hosting mogućnosti, DNS odziv, status na Google-u i ostalim pretraživačima, validnost koda, linkovi, naslovi ... itd. SEO analiza je zapravo Off SEO i On SEO analiza jer se za seo probu sajta mora videti kako se sajt kotira na internetu ali i kakav je njegov kod kako i hosting domaćin.

Swebdizajn primenjuje isključivo SEO tehnike koje su prilagođene savremenim web sajtovima, uzimajući u obzir strukturu sajta, kod, linkove, slike i tekst na sajtu kao najvažniji faktor. Kada analiziramo sajt, možemo napraviti korak dalje i sprovesti viši stepen uređenosti sajta pod nazivom "Nova SEO optimizacija". Zašto se radi nova SEO optimizacija ? Zato što se i algoritam pretrage često menja pa je sve što se na SEO radilo prošle godine, ove godine će se morati raditi savim nešto drugo. To ne mora da znači potpuno odstupanje od prvobitno definisanih seo ciljeva, ali je način da se postigne dobra pozicija sajta na Google promenjen.

 

OFF PAGE SEO ANALIZA SAJTA

OFF PAGE SEO ANALIZA OBUHVATA: Proveru linkova, test sajta na analitiku, jačina marketing kampanje, broj citata - sugestija na relevantnim sajtovima, pozicija i učestalost pojavljivanja vašeg sajta na Facebook, Google +, Twitter, Linkedin, Pinterest ... itd. Jednom rečju, sve što sa strane (spoljni faktori) utiče na web sajt ulazi u off page seo.

ON PAGE SEO ANALIZA SAJTA

ON PAGE SEO ANALIZA OBUHVATA: Proveru koda sajta, validnost koda, način pisanja i ispravnost sadržaja. Unutrašnje veze (linkovi) koji povezuju stranice, anchor tekst, alt naslovi na slikama, jenom rečju - struktura sajta iznutra. Savršeno lep sajt može kao i nalickani auto ispod haube izgledati veoma loše.

KOLIKO TRAJE SEO ANALIZA SAJTA

U zavisnosti od broja stranica na sajtu i konkurencije, seo analiza može potrajati i par dana. Najčešće je sprovodimo odmah nakon vašeg seo zahteva. Prvenstveno dobijate preliminaran izveštaj o generalnom seo statusu sajta a kasnije se vrši provera svih stranica. Vama je cilj da sve stranice sajta budu podjednako dobro vidljive i pozicionirane na pretraživačima. To je i osnovni cilj analize, da nam pripremi informacije za dalje radove. Kada definišemo plan, pristupamo optimizaciji istog trenutka.

 

KOLIKO KOŠTA SEO OPTIMIZACIJA ?

Kao i sve ostale klijente, najpre vas zanima koliko košta seo optimizacija, a zatim i šta sve ulazi u SEO ?

Cena za SEO se definiše prema vašoj potrebi ali je uslovljena vašom konkurencijom. Vi odlučujete o tome koliko ćete uložiti u sajt. Vi ste taj koji će definisati SEO budžet. Mi smo tu da na osnovu vaše mogućnosti postavimo plan i cilj. cena može biti od oko 100 do > 1000 eur. Kada se ima u vidu kompleksnost koju nosi sam proces optimizacije sajta, ne može se reći da je seo optimizacija skupa a ni jeftina. Međutim, višestruka korist koja se može pratiti i videti opravdava svako ulaganje u seo optimizaciju.

Verovali ili ne:

- Čak 50 % sajtova uopšte nije optimizovano za Google

- Skoro 70 % vlasnika sajtova zanima samo cena SEO optimizacije

Koliko košta SEO analiza sajta ?

Sweb vam nudi besplatnu SEO analizu sajtova - ne košta vas ništa. Nakon što nam pružite sve potrebne informacije i zahtev u vezi vašeg sajta, mi ćemo preduzeti potrebne radnje kako bi smo vam sproveli detaljnu analizu vašeg sajta i njegovu poziciju na internetu. Ukoliko vam naša ponuda odgovara, možemo krenuti u fazu "seo optimizacija". Takođe, ako je vama više potrebno targetiranje i tačno geo lociranje korisnika, potencijalnih klijenata, mušterija, onda svakako možete koristiti našu odličnu uslugu pod nazivom ciljana seo optimizacija. Ciljana seo optimizacija ima svoj tačan cilj - da vam pronađe i dovede na sajt ljude iz vašeg mesta, okruga ... itd. Ne oklevajte ako ste zainteresovani i vidite mogućnost da budete prvi. U bilo kom momentu ćete imati i konkurenciju koja će vas naterati da razmišljate pozitivno i nako kako vam sada savetujemo. Ako se krene na vreme, nikada nije kasno !

SEO ANALIZA


ZNAČAJ SEO ANALIZE

Da bi smo mogli da vam pošaljemo ponudu za SEO optimizaciju, moramo se najpre upoznati sa vašim sajtom. To znači da je možda potrebno da zavirimo u unutrašnjost sajta nakon analize linkova i stranica offline tehnikom. Nama je važno da je web sajt urađen kako treba, bez grešaka i bez skrivenih mana. Kada SEO analiza sajta pokaže rezultate, mi planiramo šta je prioritet da se uradi na sajtu kako bi on poboljšao svoje mesto na Google. Ishod analize i jasne predloge ćete dobiti od nas u vidu poruke: e-mail ponuda za SEO. Ponuda za optimizaciju sajta je besplatna kao i analiza sajta. Jednostavno to je obavezno i mi moramo imati neki parametar za rad. Svakako, ako smatrate da i bez testiranja sajta želite seo predlog, mi ćemo vam ga poslati. Značaj seo analize je veliki kada želimo da unapredimo vaš web sajt.

Najčešće traženi pojmovi: seo analiza, analiza sajta za seo, seo test, seo provera, seo status