WEB HOSTING

WEB DIZAJN / WEB HOSTING

HOSTING

Web hosting je vežan resurs za sajtove i kao takav treba biti prilagođen svakom sajtu posebno. Jednostavno ako želimo da sajt radi kako treba, isti treba da se otvara brzo na Google, ne sme da ima Error 404, 502, 503 greške, mora da bude non stop online 00-24h, i zato je potrebno da imate dobar i bezbedan hosting.

SAJT HOSTING PAKETI

Uz svaki izrađeni web sajt obezbeđujemo hosting za sajt prema potrebi. Online web prodavnice i sajtovi koji dnevno imaju potrebu za razmenu veće količine podataka i email poruka moraju se ghostovati na VPS (viruelni server). Hosting paketi su prilagođeni za najzahtevije sajtove. Tako da u principu u ponudi imamo dva tipa hostinga:

Shared hosting paketi (deljeni hosting). Sasvim dovoljan hosting za jedan sajt ili nekoliko sajtova koji ne prelaze dozvoljeni limit po pitanju baza, php resursa, prostora i protoka.

VPS serveri (vps hosting), koji sadrži jedan ili više hosting paketa. VPS je idealan izbor za zahtevan sajt sa puno podataka, veći broj korisnika, mnogo poseta i mejlova.

Svaki Plesk/cPanel hosting paket ima svoje karakteristike (veličina HDD, prostor na disku, RAM memorija dodeljena po default-u, PHP setovanja, email limit ali i potrebne aplikacije i PLESK administratorski panel za upravljanje hostingom i sajtovima na njemu. Jedina mana deljenog hostinga je što zavisi od ograničenja koja ima hosting paket i nemogućnost root pristupa. Međutim, ako je hosting podrška dobra, ne bi trebalo da bude problema.

VPS hosting je mnogo bolji izbor od shared hostinga jer imate root pristup serveru i mogućnost da upravljate i serverom i sajtovima na njemu. Takođe, možete instalirati OS po želji (Linux Centos, Ubuntu, Debian ... itd), ali i nove verzije PHP, MySQL, Email ... itd.

PRAVILAN IZBOR HOSTINGA

Dobar web hosting znači dobar web sajt ! Brz i stabilan web hosting može primiti veliki broj zahteva od strane posetilaca, neće doći do pucanja servera, sajt će biti non stop online.

Najbolji hosting za korisnike jeste SEO unlimited - neograničeni hosting, redovno ažuriran server, non-stop bekap svih podataka, dostupnost sajtova 100%. Ali što je najvažnije za jedna webhosting je podrška. ne zaboravite da je obavezno da se klijent osloni na profesionalca koji poznaje hosting podešavanje i održavanje, kako radi hosting, ako treba da se webhosting nadogradi ako probije limit.web hosting Ako se odlučite za hosting koji je u startu ograničen time što se nalazi na delu nekog VPS hostinga negde u Americi, posetioci sajta iz Srbije i okruženja će teško otvarati sajt. Probem je u latenciji, prenosu informacije sa servera na server, jednom rečju - tu nema pomoći !

Da bi vaš sajt radio brzo i bez problema, morate mu obezbediti dobar hosting. Zahtevnom sajtu je hosting jedna vrsta hrane. Zapravo, resursi kao što su RAM, CPU, HDD biće osnovni krivci za sve. Kada obezbedimo sve najbolje za sajt, ostaje još da pravilno podesimo (setovanje VPS) hosting. Ovo može potrajati izvesno vreme jer su zahtevi uglavnom individualni i svaki web sajt / softver za sajt zahteva specifično podešavanje hostinga. Kada jednom sve lepo podesimo, uživaćete u brzom i stabilnom web hostingu, bez zagušenja, usporenja i neophodnih restartovanja.

PROMENA HOSTINGA

Promena hostinga se može izvesti opušteno i bez nervoze. Mnogi vlasnici sajtova u poslednje vreme imaju zamerke na rad svojih hosting provajdera. Pre svega se kritike odnose na slabu podršku i na rigoroznost kada dođe do hakovanja sajta. Recimo, hakovan wordpress sajt se suspenduje, odnosno, hosting provajder najpre upozori klijenta da mu je sajt hakovan i da su fajlovi zaraženi virusom ili malware-om. Međutim, kako često nema pravog bekapa (sajt nije bekapovan), onda stara rezervna kopija ne pomaže. Zato se sve češće sajtovi migriraju, datoteke sajta i baze transferuju (dump-uju) na novi hosting.

Na vama je da izbarete hosting na kome ćete postaviti svoj sajt. Znajte da se hosting može uvek promeniti lako i brzo (prebacivanje sajta na novi hosting), što zavisi samo od količine podataka koje imate na njemu.

Nakon što ste odabrali lep domen za svoj sajt, potrebno je da izaberete i odgovarajući hosting. Izbor hostinga za sajt nije jednostavan korak. Međutim, na osnovu iskustva, mi vam možemo preporučiti povoljan web hosting koji odgovara vašem sajtu.

HOSTING PODRŠKA

Swebdizajn svojim klijentima nudi podršku za hosting i ostale usluge tokom celog dana, 365 dana u godini. Podrška se odnosi na hosting paket, upravljanje hostingom, update/upgrade, eventualna zaštita hostinga od hakovanja. Podršku smo predvideli kroz live chat na sajtu, email i skype komunikaciju. Samo ako ste naš klijent imate pristup svim potrebnim informacijama u vezi hostinga.

HOSTING SA PLESK panel ili cPANEL ?

CPanel hosting kao i Plesk admin panel su izuzetno pogodni za korisnike koji žele da na jednom mestu imaju sve. Upravljanje domenom, instalacija skripte (blog, forum, ankete, phpfox, wp, joomla, opencart, magento, chat...itd.), podešavanje e-mail naloga, redirekcija domena, PHP MY admin za upravljanje bazama, php/mysql administracija na serveru... itd. Takođe, ako želite da se vaš sajt prebaci kod nas na hostingu, mi preuzimamo kompletnu obavezu da vam omogućimo transfer. Bez stresa i glavobolje kod prebacivanja sajta. Ukoliko vam je potreban CPanel odnosno Plesk panel hosting popunite formular ispod.

 

VPS HOSTING - VIRTUELNI PRIVATNI SERVER

Virtuelni privatni server (VPS) omogućuje daleko više komfora u odnosu na shared hosting. Kada se jednom lepo podesi i našteluje, vaš VPS hosting će zadovoljiti sve zahteve čak i najzahtevnijih web sajtova. Imaćete svoj procesor i RAM memoriju koju ne delite sa ostalim korisnicima na hostingu. Dobijate odgovarajući hosting prostor na hard disku i root pristup operativnom sistemu. Kada je reč o OS-u, sistem birate sami, a ponuda je sledeća: Linux, Debian, CentOS 6.5, 6 CentOS, Ubuntu 10, 11 Ubuntu, Fedora 15 ... itd. Pored mogućnosti izbora operativnog sistema, VPS nudi još niz pogodnosti.

 • Brendirani VPS panel,
 • Podešavanje hosting plana (shared, reseller),
 • Potpuni root pristup,
 • Upravljanje VPS- serverom mobilnim telefonom (reboot, stop ...).,.
 • Možete da hostujete bezbroj domena na serveru
 • Redovni bekap (backup) sajtova
 • Nadogradnja servisa (Apache, PHP / MYSQL) ... itd.

 

DEDICATED HOSTING / NAMENSKI SERVERI

Dedicated hosting predstavlja zapravo lični (namenski) server koji vam obezbeđuje najveći stepen upravljanja hostingom. Vi praktično zakupljujete ceo računar sa potrebnim OS, RAM, CPU, HDD ... itd., prema potrebi. Upravljanje dedicated hostingom je kompleksno zbog eventualija i raznoraznih podešavanja, te ako vam je neophodno, ovu uslugu mogu raditi naši administratori za vas. Šta nudi dedicated hosting ?

 • Apsolutna web hosting kontrola nad serverom,
 • Obezbeđena administracija servera,
 • Mogućnost dodatnih opcija kod konfigurisanja,
 • Odlična podrška ja Java aplikacije,
 • Zaštita dedicated servera (Firewall)

U ponudi imamo samo zakupljene dedicated servere a cene se mogu dobiti na email zahtev.

Web hosting

Šta je web hosting ?

Šta je hosting i kako funkcioniše ? Hosting je mesto - prostor na serveru na kome se web sajt smešta kako bi dostupan na internetu non-stop. Znači, serveri su računari na čijem se hard disku ili nizu hard diskova smešaju podaci sajta. Serveri imaju svoju jedinstvenu IP adresu. Hosting nalog se prilagođava na samom vps serveru prema potrebi klijenta. Bitne karakteristike hostinga su: prostor na hard ili ssd disku, količina ram memorije, jačina i brzina procesora, dozvoljen broj mejlova po satu kao i dozvoljen protok podataka na mesečnom nivou.

Hosting Srbija

Zahtevi sajtova definišu i specifične potrebe hostinga. U zavisnosti od zahteva vašeg web sajta, hosting mora da obezbedi resurse za nesmetan rad, bezbednost i dostupnost sajta 00-24h. Prema tome, mi pratimo potrebe klijenata i sajtova i onda kada je potrebno i kada shared cPanel/Plesk hosting više nemože da zadovolji zahteve (probijen limit), predlažemo VPS hosting ili dedicated servere. Tu nema nikakve druge zamene osim povećanje resursa pa čak i konfiguracije računara - servera.