Razmena linkova | Linkovi | Linkovanje

RAZMENA LINKOVA

POČETNA / RAZMENA LINKOVA

LINKOVANJE

Razmena linkova (linkovanje) ima za cilj da poveže web sajtove (prijatelji sajta). Kada se razmena linka obavi na način koji je u skladu sa smernicama koje propisuje Google, dolazi se do obostrane koristi - SEO optimizacija je tada dobila na značaju. To znači da ako želite da se link do naslovne strane vašeg sajta (ili određene stranice sajta) postavi na neku od stranica našeg sajta, moramo obostrano imati zanimljiv sadržaj na toj strani kako bi umetanje linka imalo pozitivan efekat. Veoma je korisno linkovati slične stranice web sajtova (relevantnni sadržaji). Ako smatrate da imate kvalitetan sadržaj na vašem sajtu, koji će se dopasti našim poseticioma i obrnuto, pošaljite nam zahtev za razmenu linka. Pregledaćemo vaš sajt i poslati vam predlog za razmenu linkova. Ubrzo će se se vaš sajt naći na određenoj stranici sajta sa relevantnim sadržajem. Ukoliko nemamo relevantnu stranicu, kreiraćemo je zbog vas, obzirom da naš SEO tim bavi pisanjem i zaštitom SEO optimizovanih tekstova (SEO Copywriting). Takođe, ako je potrebno da se na vašem sajtu postavi kvalitetan tekst koji bi ljudi voleli da pročitaju, i koji vam može doneti više poseta sajtu, stojimo vam na raspolaganju.

PRIJATELJI SAJTA

KAKO RAZMENITI LINK ?

Način razmene linkova sa sajtovima je generalno promenjen. Ukoliko ste primetil ida se vaš link ne nalazi na ovoj stranici ne brinite. Mi smo preduzeli sve neophodne SEO analize u cilju optimalne razmene koja donosi najbolji efekat. Nova razmena linkova će se obavljati na poseban način. Pitate se sigurno: "Kako razmeniti link"? Jednostavno, na nekoj od vaših web stranica postavite link (vezu) ka nekoj od stranica sajta koji želite da linkujete (recimo ka Swebdizajn.com) i proces normalne (recipročne razmene) je time započet. Međutim, Google recipročnu razmenu vidi kao običnu razmenu linkova i ne daje joj neki poseban značaj. Zapravo, gledano sa aspekta pozicije SEO optimizacija sajta, ovakva razmena se karakteriše kao spam i ako postoji puno linkova na sajtu koji su direktno povezani nazad, može se očekivati i Google penal. Maksimalno oprezno treba razmenjivati URL veze. Dakle, ako imate kvalitetan sadržaj koji bi mogao da se dopadne našim posetiocima, pošaljite nam zahtev za razmenu linka. Ukoliko postoji sadržaj koji bi se mogao uvrstiti na neku od naših stranica - zašto da ne ?!

reciprocna-razmena-linka

Da bi razmena linkova izgledala prirodno, pokušajte da razmenu linkova obavljate po 3-way metodi, što znači da ne razmenjujete linkove direktno sa sajtom kao gore, već to učinite u sistemu više sajtova, što će i Google svakako više ceniti. Ako se bojite da vam Google čita mejlove i na taj način kažnjava sajt preko Google Pingvin - Panda algoritma onda se varate. Pojedini Wordpress i Joomla programeri / web pisatelji su izmislili priču kako moramo biti totalno sumnjičavi prema Google-u jer navodno on sve zna i sve kažnjava kada primeti da se menjaju linkovi. ma, da, "rotkve strugane", što bi rekao Sava. Opušteno i prirodno, uz dozu poštovanja i gledajte da vaš web sajt kao i link zavređuju pažnju, da privlače čitaoce, klijente, mušterije.

3-way-razmena-linka

Sa slike se vidi kako funkcioniše 3-way recipročna razmena. Ovde je potrebno da budu uključena 3 domena (sajt A, sajt B i sajt C) i da bude ispoštovana jednosmerna veza. Znači, ukoliko je vaš sajt A, vi postavljate link ka sajtu B ali ne i ka sajtu C, a sajt B postavlja link ka sajtu C a ne ka vašem sajtu, već to čini sajt C. Sajtovi A,B i C mogu linkovati ka ostalim sajtovima po principu ostalih vrsta recipročne razmene. U principu, još bolja varijanta je da primenite 4-way ili 5-way recipročnu razmenu čime garantovano postižete najbolji rezultat razmene linka i veći page rank sajta odnosno, obzirom da se page rank više ne koristi kao pokazatelj, može se uzeti recimo Alexa rank ili bilo koji drugi (Woorank).

I na kraju, izbegavajte farme linkova, i firme koje nude veliki broj linkova za razmenu, već se skoncentrišite na besplatne direktorijume sa kojih postoji verovatnoća da neko poseti vaš sajt i tako postane potencijalni klijent, kupac ili samo zadovoljan posetilac. Swebdizajn vam nudi realnu razmenu linkova, svi naši linkovi su sa "folow" i sa odličnom reputacijom! Zato, linkujmo se, što kvalitetnije!