BLOG INTERNET

WEB DIZAJN / BLOG /STRANA 4

Provera brzine interneta

brzina interneta

Ako vam se čini da brzina interneta koju plaćate svom internet provajderu nije zadovoljavajuća, možete da testirate brzinu internet konekcije. Rezultat provere treba realno sagledati jer brzina interneta zavisi od mnogih faktora kao što su: broj korisnika na mreži, kvalitet vaše opreme, tip rutera ... itd.

Pročitaj više

Pravilna upotreba .htaccess fajla

htacess

Najjednostavniji i najbrži način da preusmerite vaše posetioce na određene stranice sajta je .htaccess preusmeravanje. Obzirom da se najpre od strane servera proverava postojanje i funkcija .htaccess datoteke.

Pročitaj više

Kako dodati sajt na Google ?

dodavanje sajta na google

Svaka stranica sajta mora biti indeksirana na Google kako bi se mogla pojaviti u rezultatima pretrage i bila javno dostupna ljudima koji traže informacije putem interneta. Nipošto nije dobra ideja koju pojedini Webmasteri koriste ...

Pročitaj više

Kodiranje u Dreamweaver-u i Notepad ++

kodiranje sajta utf8

U ovom članku želimo da vam pomognemo u rešavanju problema sa srpskim,hrvatskim, bosanskim, crnogorskim slovima koja sadrže kvačicu. Ukratko, često puta ste naišli na lep sajt, lepo dizajniran i sveden, ali vam je zasmetalo upravo ono što svi primete, a to je nepostojanje naših slova sa kvačicama ili nedostatak podrške za određeni font.

Pročitaj više