BLOG SWEB

WEB DIZAJN / BLOG / STRANA 2

Mozilla Firefox

mozilla firefox

Mozilla Firefox zauzima vodeće mesto u sferi internet pretraživača koji žele da zadovolje sve zahteve korisnika. Počev od jednostavnog interfejsa, preko odlične podrške za razne dodatke koje koriste SEO eksperti. Tu ulazi svavako i korisnički bitan aspekt - brzina. Smatra se da Firefox spada u najbrže pretraživače. Ukoliko ne verujete, možete isprobati i "portable" verziju za početak.

Pročitaj više

Web dizajn kurs

web dizajn kurs

U cilju edukacije mladih i obaveznom informatičkom obrazovanju, nemali broj edukacionih centara u Srbiji je pokrenuo sledeće kurseve: "web dizajn kurs", "kurs za PC servisera", "kurs za administratora sistema", "kurs za penzionere", "kurs za zaposlene", što može biti veoma interesantno.

Pročitaj više

CMS sistemi za upravljanje sadržajem sajta

cms sistemi

Upotreba CMS sistema za izradu sajta olakšava i ubrzava rad na sajtu, unos sadržaja, održavanje, jednom rečju - smanjuje troškove održavanja.

Pročitaj više

Pravilan izbor domena za web sajt

domeni

Najpre, domen je lično vaš izbor i on će sigurno biti kombinacija ime vaše firme(.com, .net, .biz, .in, .info, .rs, .edu.rs,... itd). Dakle, vi na osnovu imena vaše firme odabirate i ime domena ali to u praksi često i nije tako.

Pročitaj više

Copy/Paste stručnjaci

copy paste sajta

Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa web sajta bez dozvole vlasnika sajta karakteriše se kao plagijat - krađa. U Srbiji je ovaj fenomen veoma izražen na internetu jer se preko noći želi uspeh uz ne ulaganje odnosno bez muke i truda se želi popularnost i uspeh.

Pročitajte više