Najbolji hosting | Povoljan hosting | Najbolji web hosting za sajt

NAJBOLJI HOSTING

POČETNA / NAJBOLJI HOSTING

NAJBOLJI HOSTING ZA WEB SAJT

Najbolji hosting ima sve ono što drugi hosting paketi imaju ili nemaju (limit, performanse, podrška). Koliko je važno da imamo brz, stabilan i neograničen hosting, toliko je važno da imamo i podršku kad zatreba. Vlo često se događa da se hosting poremeti i zahteva servisiranje (administraciju, nadogradnju, čišćenje od virusa, podešavanje PHP,MySQL, Apache, Postfix, SMTP... itd. Već smo pisali kako izbor hostinga na osnovu recenzija može doprineti da vaš online posao bude bolji i stabilniji. U bitnoj vezi svaki vlasnik sajta (hosting+domen) mora biti sa administratorima servera jer se često dešava da hosting jednostavno ne radi ili radi veoma sporo. Vi to primetite odmah jer ste često prisutni na svom sajtu ali hosting provajder sigurno ne proverava brzinu vašeg sajta. Dakle, taj odnos vlasnik - hosting podrška mora biti normalan.

Druga stvar jesu performanse hostinga. Da bi web prostor bio zadovoljavajući za vaš sajt mora da ima sve bitne karakteristike koje su potrebne: dovoljan prostor na SSD hard disku, dovoljno RAM memorije i jak i brz CPU - procesor sa što više L1 i L2 keša. Takođe je veoma važno da imate neki cPanel, Plesk panel, Direct Admin, Virtuozo, bilo šta preko čega možete u svakom trenutku da uradite samo bekap sajta / sajtova, baza, mejlova i ostalih bitnih fajlova.

Ukoliko niste profesionalac koji ume da radi iz root-a, ili preko SSH klijenta, zatražite da vam se instalira Plesk Panel ili cPanel. Lako je upravljati jer ima odličan korisnički interfejs, puno korisnih opcija za održavanje sajta.

Da vas ne zbunimo sada sledećim tekstom. Obratite pažnju:

 

Čak i najbolji hosting može biti za vas loš ako je daleko od vas, i ako nema 365 dana podršku. Bitno je i koliko dnevno i na koji način je podrška klijentima omogućena. Šta to znači ?

Ako ste u Srbiji, recimo u Beogradu, vama će najbliži hosting biti hosting provajder iz Beograda (recimo Eunet), ali ako ste u Vranju, vama će onda najbliži provajder biti u Nišu (recimo Ninet). Međutim, ako ste probali hosting usluge i niste zadovoljni brzinom, možete da probate nemački hosting (npr. Hetzner). SIgurno će latencija, brzina odziva biti nešto manja ali to će biti neprimetno ako lepo podesite svoj VPS hosting server.

BRZINA HOSTINGA

Često ljudi permutuju pojmove kao što su: "brzina sajta" sa "brzina hostinga" ili "brzina servera".

Od čega zavisi brzina sajta ?

Brzina sajta direktno zavisi od brzine servera (DEDICATED, VPS ...) a to znači da je hosting paket koji je dodeljen sajtu loše konfigurisan ili limitiran.

Međutim, sajt može biti loše urađen pa mu ni najjači i najbrži hosting neće pomoći. Jednostavno, mora se prilagoditi sve za normalan i najbolji mogući rad. Izrada sajta mora biti sprovedena po najnovijim tehničkim standardima (HTML5/CSS3, ili u CMS-u, Wordpress ... itd).

Dakle da zaključimo sledeće:

 

Virtualni privatni server hosting (VPS hosting) omogućuje više opcija u odnosu na delimično limitirani / ograničeni Linux/Windows hosting. Koje su prednosti i zašto je dobro imati najbolji VPS hosting ili Plesk / cPanel hosting ?

  • Imamo brendirani admin panel,
  • Možemo podešavati hosting samostalno (shared, reseller),
  • Imamo puni root pristup,
  • Putem mobilnog telefona pratimo rad servera i po potrebi ga restartujemo ili isključujemo.
  • Nemamo limit za broj domena na hostingu,
  • Bekap sajta, mysql baza, svih fajlova u svakom trenutku,
  • Vršimo upgrade servera kao i Plesk ili cPanela ... itd.

 

Web hosting

Šta je hosting ?

Hosting je određeni prostor na serveru na kome se određeni sajt smešta kako bi vidljiv na internetu. Serveri su računari na čijim se hard diskovima čuvaju sajtovi. Serveri imaju svoju jedinstvenu IP adresu.

Hosting Srbija

Zahtevi sajtova definišu i specifične potrebe hostinga. U zavisnosti od zahteva vašeg web sajta, hosting mora da obezbedi resurse za nesmetan rad, bezbednost i dostupnost sajta 00-24h. Prema tome, mi pratimo potrebe klijenata i sajtova i onda kada je potrebno i kada shared cPanel/Plesk hosting više nemože da zadovolji zahteve (probijen limit), predlažemo VPS hosting ili dedicated servere. Tu nema nikakve druge zamene osim povećanje resursa pa čak i konfiguracije računara - servera.