WEB DIZAJN KURS

WEB DIZAJN / BLOG / WEB DIZAJN KURS

KURS ZA WEB DIZAJNERE

web dizajn kurs

Škola za web dizajn - Naučite lako web dizajn i izradu sajtova

Web dizajn je postao popularan i kod nas pa ukazala potreba za otvaranjem škole za web dizajn i raznih osnovnih i naprednih kurseva. U cilju edukacije mladih i pronalaženja načina za zaradu, nemali broj edukacionih centara u Srbiji je pokrenulo "kurs za web dizajnere" kao i kurs za PC servisere i administratore sistema. Nude se sertifikati za sve i svašta a čak i oni poznatiji centri sada imaju problem sa prikupljanjem dovoljnog broja polaznika na kurseve. Sve je više akcija i kurseva za penzionere i ide se na masu i broj polaznika a ne na kvalitet nastave.

Način na koji se nastava obavlja je uglavnom zasnovan na teoriji i praksi, s tim što se polaznicima ne poklanja dovoljno pažnje kod objašnjenja i pravilnog metodološkog pristupa. Ovo je direktno uslovljeno većim brojem grupa, gde predavač ne može pokloniti dovoljno pažnje svima. Obrazovni centri svoju nastavu obavljaju po principu "štap i kanap" i najčešće se kao edukaciona metoda koristi teorija koja je zastarela i vuče korene malte ne iz bivše SFRJ. Recimo, kada je u pitanju web dizajn, koriste se uputstva iz Front Page-a i Dreamweaver MX, 8 aplikacije, kao i vežbanje izrade i obrade fotografija u Photoshop 8. Predavačima je verovatno ovo jedino dostupna razumljiva materija koju i sami mogu da razumeju i lako ispričaju polaznicima u par rečenica. Ali iz dana u dan se usavršavaju aplikacije koje se koriste za izradu web stranica, te je neophodno biti stalno u toku, upoznat sa ponudom i potražnjom na internetu.Ovakav nivo predavanja i obrazovanja je zastareo i polaznike ne može obučiti za izradu modernih internet prezentacija koje svojim kvalitetom mogu da se istaknu u moru svakojakih sajtova na mreži.

Konkurencija ne prašta, a polovična i nedorečena rešenja sajtova ne mogu doneti zadovoljstvo kod klijenata. U tom pravcu tek pojedini obrazovni centri posvećuju maksimalno pažnje na kvalitet nastave, savremene načine i metode, ali i savremene programe za izradu web prezentacija, napredne Adobe pakete...itd.

Koja mi škola danas garantuje da ću posle zavrešnog kursa naći posao ? Realno, nivo znanja koje se stiče kod trenutnih škola je ispod zadovoljavajućeg nivoa. Garancija ne postoji, a sami Vi morate da unapredite svoje veštine i znanje kako bi ste bili traženi i brže našli posao u IT sektoru. Pitate se sada možda: "da li je meni uopšte potreban sertifikat za web dizajn kako bi lakše našao/la posao?" Odgovor je do skoro glasio "ne". Međutim, postoje neke firme koje cene papir i umeju da cene vaše znanje stečeno u prethodnom periodu. Blog je ovim izlaganjem obuhvatio najosnovnije smernice i informacije za prezentovanje visoko kvalitetnih obrazovnih centara u Srbiji. Sve u svemu, privatni časovi su dobar izbor za sve koji žele da nauče osnove ali i naprednije tehnike za izradu i održavanje web prezentacija. Tagovi: web dizajn kurs, it kursevi, menadžer digitalne komunikacije, it menadžer, kurs za web dizajnera, kako postati web dizajner, škola za web dizajnere

KAKO NAUČITI OSNOVE WEB DIZAJNA ?

 

 

Ukoliko vam se čini zanimljivim i izazovnim, možemo vam ponuditi web dizajnera koji će sa vama kroz teoretski-praktičnu nastavu pokušati da vam pomogne da savladate web dizajn. Takođe, naučiće vas i sve ostalo što je povezano sa web dizajnom (adobe photoshop, PHP, mysql, server ... itd). Postanite web dizajner koji će samostalno izrađivati, unapređivati i održavati web sajtove.

Podelite ovaj članak sa ostalima na vašoj mreži

KOMENTARI